Az Aloe Vera gél rövid története

 

Több mint 3000 évvel ezelőtti felfedezése óta az Aloe-t sikeresen használják gyógyítási célokra. Közel 300 faja létezik, de csak néhánynak van jótékony hatása az emberi szervezetre. A legkiválóbb Az Aloe Barbadensis Miller. Az Aloe Vera barbadensis egy, a liliom-félék családjából származó növény, amely Afrika, Ázsia, Európa és Amerika száraz vidékein él. A botanika tudomány szerint 1,5 millió növény közül ez az egyik legértékesebb. Gyógyító hatása évszázadok óta elismert. A régi egyiptomi, görög, római és kínai dokumentumok tanúskodnak a használatáról és a jó eredményekről kozmetikai és orvosi értelemben egyaránt. Kleopátra is egyike volt a növényből kivonható gél használóinak és ez volt az egyik oka különleges kisugárzásának.

 

Az Aloe Vera gél az '50-es években kezdett elismerést nyerni, mint árucikk: tápanyagban gazdag italok alapjaként használták fel, valamint hidratálóként, kozmetikumokban és gyógyszerekben gyógyító hatóanyagként.

 

A kémiai analízis felfedte, hogy ebben a tiszta gélben aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, enzimek, fehérjék, poliszacharidok és biológiai stimulátorok vannak. Az emberek érdeklődése az Aloe iránt gyorsan megnőtt, és ma már jelentős mértékű kutatás folyik, hogy többet tudjanak meg az Aloe különböző összetevőinek tulajdonságairól.