Az Aloe Vera gél előállítása

Ahhoz, hogy a hatásfoka megmaradjon, elengedhetetlen az Aloe nektár gondos előállítása. A gyártás folyamatos ellenőrzés és szigorú higiéniai feltételek mellett történik. Ha az Aloe Vera teljes hatóanyag tartalmát meg akarjuk őrizni, akkor a növény levelét gyorsan fel kell dolgozni, a növényvelőt pedig eltarthatóvá tenni.

A leveleket kézi munkával szedik és hámozzák le. Erre azért van szükség, mert a növény levele igen érzékeny a külső behatásokra. Ezután a levél belsejéből az átlátszó levet kipréselik és szurik. A szurt levet a német élelmiszertörvénynek megfelelően Káliumsorbáttal, Nátriumbenzoáttal és citromsavval konzerválják és stabilizáják. Így kerül át a trópusokról Európába. Ha a szűrés után a levet nem konzerválnák rögtön, akkor késobb pasztörizálni kellene, melynek során 62,5 ° C-ra hevítenék és ezáltal elvesztené legértékesebb hatóanyagait.

Az eredeti Aloe Vera termékek előnyei:

Válogatott Aloe Barbadensis Miller (Aloe Vera) levélből készülnek
Csúcsminoségű elkészítési mód egy szabadalmaztatott módszer segítségével
Elsőrendű tartósítási módszer
Folyamatos minőségellenőrzés
Színstabilitás
A természetben előforduló alkotóelemek teljes skálája, kiegészítve aloe poliszaharidokkal (glükomannánok)
Emodin és aloin mentes (hashajtó hatásért felelős)
Ellenőrzött mikroflóra
Meghosszabbított eltarthatósági idő